Szakmai összefoglaló
Projekt végrehajtáshoz tartozó tevékenységek:
4 célcsoporttag felvétele történt meg 2021. Március 1-étől, 2 fő ötven éven felüli, egy 25 év alatti és egy csökkent munkaképességű munkavállalót foglalkoztattunk fél éven keresztül, majd őket három, illetve 6 hónapon keresztül továbbfoglalkoztattuk.
A foglalkoztatás megkezdéséhez orvosi vizsgálatokra volt szükség, munkavédelmi, higiéniai oktatásokat szerveztünk, a projekt pedig keretében mentorálásra is sort került.
A projekt keretében vásárolt gépeket a célcsoporttagjaink és a szállító segítségével üzemeltük be melynek feltétele a következő üzemfejlesztések voltak: Elektromos rendszer bővítése 16A-ről 32A-re, nagyobb mosogatók, vízlágyító gép és csőrendszer és víz, valamint a gőzelvezető rendszerekhez. Párhuzamosan állategészségügyi egyeztetés, magyar beszállítók keresése és a HACCP rendszeren belül a higiéniai szabályozás, és a gépekhez kapcsolódó új munkavédelmi rendszer adaptálása történt meg.
Az élelmiszerfejlesztő és sütő kollégák próbasütéseket és a tíz féle süteményhez receptfejlesztést folytattak. A próbasütések során a recepteket a kekszformázó és a sütőgép technológiájához kellett igazítani, ezalatt a kollégák az új kekszformázó gép működésével kapcsolatos tapasztalatokat gyűjtöttek és gyártási know-how kialakítását megkezdték.
A kereskedő kollégánk külső megbízott vállalkozóval együttműködve kialakította a tervezett termékekhez és a céghez illeszkedő arculattervet és csomagolóanyag valamint szóróanyag terveket. A weboldal megtervezését és elkészíttetése során, valamint a szociális médiahasználat és a keresőoptimalizálás stratégia kialakítása miatt és a forgalmazással kapcsolatos tapasztalatok hatására a webshop kialakítás mellett döntöttünk, melyet saját forrásból illesztettünk a projekthez.